A Silkyről

A Silky fűrész mögötti technológia

A Silky közel 100 éves tapasztalattal rendelkezik a kézi fűrészek gyártásában, mindig a legnagyobb odaadással és a legújabb technikákkal fejlesztette a technológiát. Az alkalmazott különleges ötvözetek, a fémmegmunkálási tudás és a különböző típusú fogak konfigurációjának műszaki szempontjai egyedülálló minőséget képviselnek.

Egyedi pengék
A Silky fűrészlapjai kiváló minőségű SK-4 szénacélból készülnek, és lézerrel vannak kivágva. A pengék páratlan minőségűek: nagyon kemények és tartósak, de rugalmasak maradnak a fém puha magjának köszönhetően.

Kemény és kopásálló
A fém kémiai összetétele az egyedi fűtési és hűtési eljárással együtt határozza meg a fém nagy keménységét. A magas széntartalom magas kopásállóságot eredményez, így az élesség nagyon hosszú ideig megmarad.

Lágy és rugalmas
A fűrészfogak oly módon történő kovácsolásával a fűrészfog magja puha fémből áll, amellyel a fűrész rugalmas marad, és könnyedén vágja a fát.

Továbbá számos modell, mint például a Sugoi, Hayate és a Tsurugi, olyan ötvözött acélból készül, ami a fűrészlapot erősebbé, korrózióállóvá teszi, és jobban fel van szerelve a hőmérséklet változások ellen. Minden fűrészlap cserélhető, és a cseréje egyszerű.

Technológia

 
Négysoros fogazat- A fogakat úgy állítják be, hogy négy sorban helyezkedjenek el. Ezek a rókafarkú fűrészek nehezebb munkálathoz valók. Használhatók hasításra, haránt irányú vágásra és ferdevágásra.
 
Krómbevonat- A krómbevonat nagyon kemény, tartós felszínt eredményez. A fűrészlapok ellenállóvá válnak a rozsdának és a gyanta hatásainak. Finom vagy tükörfényezésűek és könnyen tisztíthatók.
 
Impulzus edzett- Egy különleges nagyfrekvenciájú hevítési technikát alkalmaznak, rögtön a fogazatot melegítik és edzik. A lokalizált hevítési eljárás miatt csak a fűrészlap fogazatát melegítik és edzik; a fűrészlap többi része változatlan és még a saját normális rugalmasságát is megőrzi. Az edzett fogazat keményebb, mint egy közönséges reszelő és nagyjából háromszor tovább marad éles, mint a nem-edzett fogazat.
 
Élezhetőség- Az impulzus-edzett technológia alkalmazásának hiánya miatt, az ezzel a jellel ellátott fűrészlapok reszelővel élezhetők.
 
FPA akkreditált- Németországban engedélyezett.
 
G-Mark díj- Számos Silky fűrész (Tsurugi - Table Noco - Temagari) és tengely / machetes (Nata - Ono - Yoki) egyedülálló Genki markolattal rendelkezik. Ez a fogantyú két részből áll, amelyeket a pengékből lehúzhatunk, és szerszám nélkül használhatók. A Genki gumi markolat maximálisan elnyeli a fűrész rezgéseket, mivel nincsenek csavarok, amelyek a rezgéseket átadják. A Genki markolat kiváló tapadást biztosít nedves körülmények között vagy kesztyű viselése közben. 
 
Jó tervezési díj- Az iF DESIGN AWARD a világ egyik legrangosabb és legnagyobb designversenye. 1953 óta a tervezők, a gyártók és a felhasználók az iF-et a jó tervezés jeleinek tekintik. Az iF DESIGN AWARD kiválósági pecsét, minőségi bizonyíték és kihívás a versenyre. A felhasználók számára ez a bizalom jelképe. Ez a japán fűrész, amely egy hagyományos pengével és innovatív gumi fogantyúval rendelkezik, kiemelkedik az intelligens kialakításával és a minimális anyagok használatával.
 
Korlátozott élettartam-garancia- A korlátozott élettartam-garancia az anyag- és építési hibákra vonatkozik. Ez nem foglalja magában a szállítás, a kopó alkatrészek normál elhasználódása által okozott károkat. A szállítási és kezelési költségek nem tartoznak a garancia hatálya alá. A garanciális értékelésre jogosult terméket először javítani kell, ha lehetséges. Ez a jótállás csak a nem kereskedelmi célú felhasználásra vonatkozik.
 
Mirai-Me Finomvágó- A jövő fogazata! Precíziós kialakítású, borotvaéles fogazat négy vágószöggel. Különösen sima felületet hagy vágás után és ideális fanyesésre, nagyban csökkenti a fertőzés kockázatát. Hasításra, haránt irányú vágásra és ferdevágásra alkalmas.
 
Nikkel bevonat- A nikkelbevonat biztosítja a sima felületet és kevesebb anyagveszteséget. A nikkelbevonatot a fogak fűrészlapjára történő őrlése után alkalmazzuk. Ennek során a fogak hosszú ideig élesek maradnak, és a rozsda ellen védettek.
 
Egyedi fogazat- A fogazat SK-4 erős szénacélból készül, és fokozatosan elvékonyodik, azaz vastagabb a fog pereme, vékonyabb a hátlapon. Ez az elvékonyodás csökkenti az ellenállást azáltal, hogy simább, egyszerűbb, gyorsabb vágótevékenységetad.
 
Gumi markolat- A GOM gumi markolat elnyeli a fűrész vibrációit és kiváló tapadást biztosít, még nedves körülmények között vagy kesztyű viselése közben. Továbbá, ez a markolat mindig kényelmesen meleg érzetet kelt, még rendkívül hideg hőmérsékleten is.

Történelem

A civilizáció fejlődése akkor kezdődött, mikor az emberek szerszámokat kezdtek használni.

Azokban az időkben néhány szerszámot fegyverként használtak. Mindamellett, a szerszámok mérhetetlenül nagy értéket hoztak az emberek számára évszázadokon keresztül.

A fűrész egyike a számos használatban lévő szerszámnak, melyek mindennapos életünket mérhetetlenül előrevitték. Például, a fűrészeket elsődleges szerszámként használták fakitermelésre, fagondozásra, bútorok és hangszerek készítésére és még számtalan egyéb tevékenységet említhetnénk. Az emberiség az évek során kultúrája főárbócaként alkalmazta a fát. Több száz évvel ezelőtt, amikor kitalálták a fűrészt, az emberiség nagy lépést tett előre. Amikor az ember elkezdte kivágni a fát, lelki szemei előtt láthatta, mit képes megteremteni belőle. Ennek ellenére nem volt meghatározó változás a fűrészek kivitelezésében egészen napjainkig.

Először 1919-ben, Japánban Kishi földjén hangzott fel a kalapács csengő hangja. Alapítónk, Katsuji Miyawaki úr használta először kézműves érzékét, hogy megteremtse és gyártsa a „TAMAKITSUNE”-t a Silky eredeti márkáját. Szívét-lelkét és hajthatatlan elszántságát adta a kiválóan megtervezett, magas minőségű fűrészek fejlesztéséhez és gyártásához, ez a folyamat a mai napig is tart. 1970-ben az automata fűrészélesítő gép feltalálása forradalmasította a fűrészgyártást és a Silky az első volt, aki ezt a technológiát alkalmazta. 1980-ban a Silky kifejlesztett és szabadalmaztatott egy fűrészélesítő eljárást, amely figyelemreméltó előrelépést jelentett az élesítésben. A „4-RETSUME” és a „MIRAIME2” fűrészek voltak az elsők, amelyeknél ezt a fejlett technológiát alkalmazták. 1983-ban a cégeket egyesítették és minden termék a Silky nevet kapta.
1985-ben a „GOMTARO” és a „GOMBOY” mint az első gumiborítású fogantyús fűrészek váltak ismertté. Ez a tervezés nyerte el a vágyott japán „Jó Design” díjat és az iparágban nagy szenzációt keltett. A „GOMBOY” összecsukható fűrész az iparág szabványfűrészévé vált. Azóta sok más kiváló fűrészt mutattak be, a Silky hosszú távú kiválóságra törekvésének hírnevét erősítve.

A Silky továbbra is piacvezető korszakalkotó tervezések fejlesztésében. Manapság a céget Uichi Miyawaki úr vezeti, aki örökölte alapítóink elméjét, bölcsességét, vállalkozó szellemét és szenvedélyét, hogy folytassa a világegyetem lehető legjobb fűrészeinek létrehozását.

Az emberiség túlélése szempontjából alapvetően fontos, hogy a fákat, az erdőket és a növényzetet megfelelően gondozzák és ápolják. A Silky elszánt arra, hogy környezetbarát legyen, szenvedélyesen törekszik arra, hogy megőrizze azoknak a fűrészeknek és kapcsolódó termékeknek tervezésében és gyártásában is a kiválóságot, melyek kiemelkedő minőségűek és használatuk a világ bármely részén élvezetes.

MINDIG A LEGJOBB! MINDIG SILKY!

Hogyan kell használni

A Silky fűrészeket úgy tervezték, hogy csökkentse a húzóerőt . Az első ütemnél a fűrészt úgy helyezze el, hogy a fogantyúhoz legközelebb eső fogak először megragadják a fát. Az első húzás után a fűrészt visszacsúsztatja a kiindulási helyzetbe egy puha tolatással (erő nélkül). A húzás során a vékony pengék nem fognak meghajlani, mert nincs oldalirányú feszültség. A penge csak a vágást követi. A fűrészt soha ne hajlítsa meg, ne nyomja be keményen, ez oldalirányú feszültségekhez vezethet, amelyek károsíthatják a pengét.

A Silky fűrész garantálja a finom vágást, amely kevés erőt igényel. Ne terhelje túl. Mint a nagyapád mindig azt mondta: hagyja, hogy a fűrész csinálja a munkát. Ön kevésbé érzi magát fáradtnak, és meghosszabbítja a fűrész élettartamát.

A Silky nem vállal felelősséget a nem megfelelő használat okozta károkért.

Karbantartás

Kezelje a fűrészét szeretettel. A pengét tisztán kell tartani, különben elveszíti a vágóerejét. A gyanta olívaolajban oldódik, ami hatékony és környezetbarát módja a penge tisztán tartásának. Ne feledje, hogy ha agresszívebb folyadékot használ, károsíthatja a fogantyú gumi anyagát.
- Ha nem használja a fűrészt, győződjön meg róla, hogy mindig száraz.
- Tárolja a fűrészt száraz helyen.
- Tartsa távol gyermekektől.